*

SZAKKÖR ÉS KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ:

 


Magamról:

Bozsó Zsuzsa festő, grafikus vagyok. 1958-ban születtem, három gyermek édesanyja vagyok. Szentendrén élek és dolgozom. Diplomámat SZTE Művészeti Intézet, rajz-művészettörténetből szereztem, festő szakon. Tanáraim voltak többek között Roskó Gábor, Gál Lehel, Szabó Tamás, Fodor József.
A plein air festészetet Zebegény, Mártély, Csongrád, Szeged, Jelsa alkotótáborokban, művésztelepeken szerettem meg.
Alapító tagja vagyok a 2004 óta működő IKON Csoport, Szentendrei Szépművészeti Egyesületnek és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.
Szentendre megragadó barokk házai, mediterrán hangulata engem is elvarázsol, és szívesen festek tájképeket. Emellett érdekel a népművészet formavilága, amit beépítek képi ábrázolásomba.
Alkotó tevékenységemre nagy hatással van egykori mesterem, Végvári Gyula, Munkácsy-díjas keramikusművész munkássága.
2002 óta rendszeresen foglalkozom gyermekekkel, fejlesztem kreativitásukat, esztétikai érzéküket, művészi látásmódjukat. Szakkör keretében gyerekeknek 5 éves kortól rajzot, festést tanítok, középfokú művészeti iskolába készülőknek felvételi előkészítőt tartok.
A hagyományos rajzoktatás mellett jobb agyféltekés rajztanítást is vállalok.Szentendre a festők városa

A rajztanítás Szentendrén a festők városában, férjemmel, Végvári Tamás grafikus művésszel közös műtermünkben zajlik. Nincs alkalmasabb hely a rajzoláshoz, mint a két művész és Tamás édesapja Végvári Gyula Munkácsy-díjas keramikus művész alkotásai között. Az elmélyültséggel átitatott környezet hangulatát fokozza a Makovecz Imre által tervezett csodálatos dupla kupola, ami alatt történik az oktatás.

A rajzszakkör 5 éves kortól, a felnőtt korosztályig kifejezetten rajzolni, alkotni vágyók számára jött létre. A szakkörön mindenki korosztályának megfelelő kreatív grafikai feladatokat old meg. Vannak festő napok, amikor különböző festési technikákkal ismerkednek meg, agyaggal formai tanulmányokat készítenek. Rajzolunk, festünk papírra, üvegre, kavicsra stb.

 

Stúdiónk elismert a felvételi előkészítésben. A nálunk felkészült fiatalok eredményesek a vizsgákon, nagy többségüket sikeresen felveszik a megpályázott szakiskolában.

A felvételi előkészítőn az iskolás korú fiatalok megismerik és elsajátítják a rajzolás alapjait. Perspektívikus ábrázolás, kockológia, doboz, henger, tárgyábrázolás, csendélet rajz, majd a fej anatómiája, gipszfej. Rajzbakon ülve beállított modellről rajzolnak. A hely nagy előnye, hogy nem kell cipelni a nagy rajzmappákat, biztosítom a rajzeszközöket, ceruza, radír, papír, rajztábla. A rajzokat nem szükséges aznap hazavinni, lehetőség van a kész, félkész munkák tárolására.

 

Csoportos foglalkozások:
Ára:
1500 Ft/óra
Időpont: kedd, csütörtök, 14:00 és 18:00 között, megbeszélés szerint.

Egyéni foglalkozás:
Ára: 2500 Ft/órától (anyaghasználattól függően)
Időpont: megbeszélés szerint


Műterem helyszíne: Szentendre, Zefír köz 1. (Egres u. 35/b.)
További információ: bozsografika@gmail.com Tel. +36303543946

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
DÜRER JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAM © 2014. Minden jog fenntartva / All rights reserved